Răspuns :
a=(rad 2 - rad 3) •(2 rad 2 + rad 12 + rad 18 + rad 27)
=(rad 2- rad 3) •(2 rad 2+ 2 rad 3 + 3 rad 2 + 3 rad 3)
=(rad 2- rad 3) •(5 rad 2+5 rad 3)
=10+5 rad 6 - 5 rad 6 -15
=10-15
=-5
da a este egal cu -5
rad înseamnă radical
Efectuăm înmulțirile celor două paranteze și obținem:
[tex]\it A=\sqrt{16}+\sqrt{24}+\sqrt{36}+\sqrt{54}-\sqrt{24}-\sqrt{36}-\sqrt{54}-\sqrt{81}[/tex]
Reducem termenii asemenea și expresia devine:
[tex]\it A= \sqrt{16}-\sqrt{81}=4-9=-5[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem și vă invităm să ne adăugați în lista de favorite!