Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(a - 2)^2 + 6 = a^2 - 4a + 4 + 6 = a^2 - 4a + 10
[tex](a-2)^{2} + 6 =\\[/tex]
Formula de care ai nevoie este urmatoarea:
[tex](a-b)^{2} = a^{2} - 2ab + b^{2}[/tex]
Deci:
[tex](a-2)^{2} + 6 =\\a^{2} - 2 * a * 2 + 2^{2} + 6 =\\a^{2} - 4a + 4 + 6=\\a^{2} - 4a + 10 = 0\\[/tex]
Folosindu-ne de proprietatile functiei de gradul doi aflam Delta ( notatia: Δ )
Δ = [tex]b^{2} - 4ac[/tex] , ∀ a ≠ 0
a = 1, b = -4, c = 10
Aceste trei litere reprezinta coeficientii functiei de gradul doi.
Δ = [tex](-4)^{2} - 4 * 1 * 10[/tex] = 16 - 40 = - 24
Δ < 0 nu exista solutii in multimea numerelor reale.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem și vă invităm să ne adăugați în lista de favorite!