Răspuns :
Răspuns:
Metoda reducerii :
{x-y=6 /×(-1)
{x+3y=-2
{-x+y= - 6
{x+3y= - 2
___________(+)
y+3y= (-6)+(-2)
4y= - 8 /:4
y= - 2
Aflam pe x:
x-y=6
x= 6+y
x= 6+(-2)
x= 6-2
x= 4
S={( x;y)= ( 4; - 2)}
Metoda substituției:
{x-y=6
{x+3y=-2
{x= 6+y
{x+3y=-2
Inlocuim pe x:
x+3y=-2
6+y+3y= - 2
6+4y= - 2
4y= - 2-6
4y= - 8 /:4
y= -2
Aflam pe x:
x= 6+y
x= 6+(-2)
x= 6-4
x= 4
S={( x;y)= ( 4; -2)}
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x-y=6 | *3
x+3y=-2
rezulta 3x-3y=18
x+3y=-2
--------------
Simplifici -3y cu 3y si iti ramane 2x =16 rezulta x=16/2 x=8
sper ca te-am ajutat
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem și vă invităm să ne adăugați în lista de favorite!