Răspuns :
Abordările psiho-sociale ale comunicării vor urmări, în cele ce urmează, cu precădere mecanismele psihologice si psiho-sociale ale
comunicării interpersonale si de grup. Literatura de specialitate distinge un model de analiză specific cercetării acestor mecanisme, cu ajutorul căruia se pun în evidenTă variabile-tip ale comunicării cum sunt cele psihologice, cele cognitive sau cele sociale, iar dintre cele psihologice, componenta atitudinală si situaTională.
Spre deosebire de abordările tehnice, abordarea psiho-socială concepe
comunicarea în primul rând ca interacTiune, partenerii de comunicare fiind în acelasi timp emiTători si receptori. OpTiunea este spre modelul transacTional al comunicării. Potrivit acestui model, „comunicarea reprezintă ansamblul proceselor prin care se efectuează schimburi de informaTii si de semnificaTii între persoane aflate într+o situaTie socială dată .
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Biologie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem și vă invităm să ne adăugați în lista de favorite!